Slow down.

Jag insåg precis att nästa vecka är det fem månader sen Erik dog.

VART HAR TIDEN TAGIT VÄGEN?!

Det är nästan ett halvår sen jag tog studenten, jag har gått på universitetet i snart tre månader. What the heell? Jag minns knappt min sommar, så jag läste genom min blogg och insåg att det den här sommaren inte är något jag kommer se tillbaka på med glädje, någonsin. Ganska förståeligt i och för sig.

Om 6 månader drar nästa sommar igång igen, och fy sjutton vad det ska hända saker då. Jag har bestämt mig nu för att åka till Polen och ta en guidad tur på Auschwitz. Det är något jag alltid velat göra, och nu ska det banne mig hända.

Någon som vill ta en semester till Polen nästa sommar?

"Bloggdator"

Jag har skaffat mig en ny leksak. En så kallad bloggdator, därför tänkte jag se om den funkar att blogga med, och se på fan. Det funkar, rätt bra till och med.

Den har en läbbig webcam också som glor på mig dagarna i ända, som producerar bilder som denna:

 

Galen Malin i behov av sömn. Tänderna blir iallafall vita.

 


Idag har jag spenderat dagen med mamsepluttan på Marieberg, och köpt mig bland annat en snygg vinterjacka, två svarta cardigans, två toppar (samma fast två färger, femtio spänn styck och vråålsnygga) två par örhängen ( båda svarta rosetter, de ena med nitar dock) plus ett par små horn utifall man hamnar på någon Halloweensexa.

 

Hej modeblogg.

 

Nu ska ni få se en bild på min lilla babydator, den ser ut precis som vilken annan dator som helst, bara mindre. Kom på idag dock att jag inte kan köpa någon snygg dekor till den då det är en stor upphöjd logga på den, om jag inte går lös med någon kniv eller så och skär ur dekoren det vill säga. Nåväl, ett senare i-landsproblem.Tjusig.


Kloka ord.

Och jag har sett dina pupiller växer
När du är med mig
Du vet inte om det än
Det kommer att bli du och jag
Tillslut

Ordna.

Jag vill ha ett svar. Nu. Jag orkar inte gå och vänta på att det ska visa sig senare att jag inte alls har betytt något.

Jag blir knäpp på riktigt, och går runt med en klump i magen storlek fotboll.

Varför skulle han gilla mig?
Jag som ser ut som jag gör, låter som jag gör, är som jag är. Jag förtjänar inte honom. Men jag vill, åh vad jag vill.

Bara du förstod.

Mackan is mah homeboy.


Klantarsel.

Måste dela med mig av min briljans.

För ca fem minuter sen skulle jag ta mig ur min säng, med laptopen i högsta hugg.
Reser mig och håller laptopen framför mig med båda händer, och på något magiskt sätt reser jag mig snabbare än jag lyfter laptopen, så jag skallar laptopen på själva låshaspen. (Alla former JBelever årgång 90 vet vad jag menar) och drar upp ett sår i huvudet. Ja, precis. En 10 cm lång reva som utsöndrar mängder av blod pryder nu min hårbotten. Jag är fenomenal på att lyckas med liknande saker. Dock tror jag det blir som den gången för ett och ett halvt år sen när jag sopade huvudet i en skåplucka så det sprack upp en bit, att det egentligen bara är blod som forsar ur ett mikroskopiskt smalt sår. Hoppas iallafall detta. Jag menar, hur skulle det se ut att komma till praktiken imorgon med ett stort jack i huvudet?

Uppskattas säkert..

VFU

Jag har just nu praktik i Karlskoga på Bråtenskolan, och jag måste få berätta hur roligt det är.  Jag hänger med en femma, där jag i stort sett gör precis samma saker som de andra lärarna.

Idag blev jag kallad Fröken, och fick skrika åt dem flera gånger att vara tysta och titta framåt. Jag vet inte om det har att göra med att skolan är så pass liten och ligger i en liten stad, men fjortiskulturen har inte spridits sig så långt ner i åldrarna här, och det tackar vi gudarna för. De har fortfarande respekt för mig fastän de flesta är bara ett halvt huvud kortare än mig, och lyssnar på vad jag har att säga. Jag har inte stött på någon större uppkäftighet och det är nog det som gör det här så himla skönt.

Jag har hittills fått ta hand om nästan hela klassen lektioner utan större katastrofer. Jag har lyssnat på dem när de pratar engelska med varandra och skriva omdömen. Jag har fått leka mattelärare och brushat up on my mellanstadiematte. Den hade jag allt nästan tappat, förfärligt jag vet.

Mindre kul är det jäkla pendlandet. Jag åker en buss som går 0645 på morgonen, därefter byter jag buss i Karlskoga, efter att ha fått stå och frysa och vänta i tjugo minuter. Efter skolan tar jag samma buss, byter efter 20 minuters väntan till bussen tillbaka till Örebro. Hittills denna vecka har jag lagt ut 400 på bussresor, och spenderat 8 timmar på en buss. Jag förstår inte hur folk orkar pendla med buss i flera flera år. Det där körkortet börjar vara lite eftertraktat nu.

imorgon! Då ni! Då ska Fröken ut och slå klackarna i taket! Fy bubblan säger jag bara. Sicket liv det ska bli :D Freeeeitaaag Ich lengtzen sie.  (Hobbytyska ftw.)

First.

Idag försov jag mig för första gången på Uni. Det var en upplevelse må jag säga. Jag vaknade samma minut som vi egentlifen skulle börja. På 15 min hann jag sminka mig, klä mig, platta håret som blivit krulligt under natten av någon anledning, samt packa för en helg hemma hos mor och far. Sen kutade jag till bussen, det uppskattade INTE halsen kan jag säga. Jag tänkte "Jag tar 14 så hamnar jag mitt utanför Forumhuset, det går snabbast". Fel Malin, FEL! Åk aldrig 14, det är helt sinnessjukt. Vid busshållsplatsen låg det förövrigt två stycken porrfilmer, varav den ena var 100% DEUTSCH!, bildbevis finns om så önskas. Väl på bussen fick jag klämma in mig bland allt folk, och då menar jag klämma. Där stod jag, med ansiktet i någons armhåla, och en killes pålområde tryck mot min röv. Jättemysigt.

Till att börja med så var bussen en kvart försenad. Sen alla dessa människor, och tanten som knuffade på mig varje gång någon skulle av. Sen när hon skulle av vid Järntorget så knuffar hon på mig och ska tydligen mars pannkaka igenom mig om jag inte flyttar på mig. Då brister det och jag skäller ut den stackars lilla arabtanten "Du ger FAN i att knuffa mig för i helvete, ser det ut som om jag skulle av här eller?!" Svärandes knuffar jag mig in i bussen igen och hugger ett säte, där jag sitter och kokar ett tag. Väl vid skolan blir jag riktigt nervös, "Vad kommer Mr. Kent Larsson säga om jag stormar in i rum F110?" Väl framme vid dörren knackar jag knappt hörbart på och tittar in med världens puppy eyes. "Nej men HEEEJ Malin!" möts jag av. Sweet. Mr. Kent ser inte ens lite sur ut. Här kommer jag nästan en timme försent, och han ser ut som om jag vore Jesus reborn.

Som tröst så var jag inte den enda som försov mig. Rekordet är slaget och ligger hittills på 12:30. Då hade vi dock slutat och jag hade hunnit ända till Willys.

Nu befinner jag mig hemma i de mörka urskogarna utanför Nora, och jag tror inte jag har skrattat så hjärtligt och mycket som jag gjort idag på flera månader här ute. Det beror nog på alla minnen från denna sommar. Vi har suttit jag, mor, far, bror och brors tjej och spelat M.I.G och druckit vin. Då insåg jag att jag och Niklas gått och blivit vuxna.Dagens roligaste händelse måste ha varit när vi stannade till vid kyrkogården i Nora för att se till farmor och farfars grav, då går mamma förbi min dörr precis när jag ska kliva ur, så jag hejdar mig. DÅ LÅSER HON! Där inne sitter jag. Där ute ser jag dem gå iväg, utan att märka något på säkert en minut! Jag sitter och skrattar så tårarna rinner, och ringer morsan som såklart inte hör på tio signaler att det ringer. "VARFÖR LÅSERU IN MEEEEEJ HAHHHH!?" Jag ser hur alla tre, (ma, bror och Maria) viker sig av skratt när de kommer på att de glömt mig. Jag blir utsläppt och med skratt-tårar rinnande nerför ansiktet, så fortsätter vi.

När jag sen berättade för pappa så svarade han "Ja, men det är ju inte första gången..." WHAT?! har mina föräldrar gjort det till en vana att vart 15 år glömma mig i bilen eller något så jag lagom ska hinna förtränga det? Pratade en annan gång med bror om när jag klämde sönder mitt finger när jag var liten, svaret blir "Ja du eldade ju nästan upp ett finger en gång också..." vad är detta? Hittar de på och försöker smälla i mig en massa lögner? Eller var jag kanske mer dum när jag var liten än jag trott dessa snart 20 år?

Jag ska aldrig låta mina barn göra korkade saker, yeah right you say? Try me, says I.

Peace, Pumpkin Pie! (för att avsluta med ett rim)

Nasse-snuvan.

Efter ca 40 timmars sjukdom börjar jag bli friskare igen *ta-i-trä*. Jag tror nästan att jag tvingat mig själv att bli frisk, mind over matter?

Ikväll är det VFUinfo i Karlskoga, dock känner jag att jag inte är SÅ frisk att jag vågar åka till en annan stad helt själv. Därför får jag försöka lösa detta på något sätt, men saker löser sig alltid. VFU'n börjar redan på måndag och jag kan nog inte understryka hur jäkla avundsjuk jag är på alla som fått sina förstahandsval här inne i stan. Nästa praktikperiod täkner jag välja 15 skolor i Örebro, och inte 9 skolor i Örebro och sen helt magiskt hamna i Karlskoga. Nein. Fast det blir nog trevligt att vara på en liten skola, ute i skogen, det kommer nog bli rätt chillaxigt, bygga kotte-kossor och barkbåtar.


Nu känner jag att det här inlägget redan kommer gå åt skogen, så jag hoppar in i duschen och tvättar av mig det sista av sjukan. Peace!