Julstämning?

Jag sitter här i samma kläder som jag sovit i, fem i tre på eftermiddagen. Jag har ett av mina fyra ljus tänt framför mig på bordet. Det ryker sådär lagom från glöggen i en stor mugg brevid mig. Glögg dricker man ur mugg. Jag gillar egentligen inte pepparkakor, men ändå står burken mindre än en meter från mig. Jag blåser av minsta lilla mikroskopiska smula från pepparkakan innan jag doppar den i glöggen. Varför? Jo för att slippa smeten det blir på botten om de där mikroskopiska smulorna hamnar gud förbjude i glöggen. Den är ju äcklig. Man kan ju inte dricka pepparkakor upplösta i glögg. FY.
Ur högtalarna skrålar hemsk julmusik. Jag försöker tvinga fram någon form av julkänsla. Trots att doften från ljuset, glöggen och pepparkakorna blandas och det mjuka ljuset från julstjärnan skulle kunna räknas som mysigt, känner jag bara ångesty inför jul. Om 11 dagar är det ett år sen vi åkte till Vancouver och Erik. Julen kommer aldrig bli det samma som förut.
I år ska jag ta chansen att skapa nya traditioner, bland annat har jag bjudit in mina närmsta vänner på ett glöggmyss hemma hos mig, eftersom de är så viktiga och jag vill spendera varje ledig sekund med dem.
I love you all.